Sık sık seyahat eden ve evcil hayvanı olan yolcularımız, özellikle evcil hayvanlarını bırakacak bir yerleri yoksa onlarla beraber seyahat etmek durumunda kalabilirler. Bu durumda uçak seyahatlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri için biletlerini satın alacakları hava yolu şirketlerinin evcil hayvanların uçakta seyahat etmesi konusunda belirlediği kuralları mutlaka öğrenmeleri gerekmektedir. Uçuş esnasında hem hayvan dostlarının sağlığından hem de güvenliklerinden sorumlu olacakları için dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar vardır.

ALABANDAÖneriyor! “CIP Lounge Nedir, Kimler Kullanabilir?”

Evcil hayvanların uçakta seyahat etmesi konusunda öncelikle yapılması gereken işlem, hava yolu şirketiyle görüşüp evcil hayvan taşıma koşullarının öğrenilmesi ve internet sayfalarında yazan şartların şirket ile teyitleşilmesidir. Evcil hayvanınız 8 kilo ve altıysa uçakta sizinle birlikte sizin ayarlayacağınız bir kafes içerisinde seyahat edebiliyor. Ancak 8 kilogramın üstü bir evcil hayvanınız var ise kargo bölümünde seyahat etmek zorunda. Kabin içinde ve kargo bölümünde canlı hayvan taşınabilmesi için rezervasyonun uçuş saatinden en geç 6 saat öncesine kadar yapılması ve onaylı olması gerekiyor. Uçak tiplerine göre kabinde taşınabilecek canlı hayvan sayısının sınırlı olduğunu belirtmek isteriz. Sizinle birlikte seyahat edecek olan evcil hayvanınızın uçağa kabul işlemlerini, check-in kontuarlarında yaptırabilirsiniz.

Yolcularımız evcil hayvan taşıma talepleri için kurumumuz çağrı merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirler. Tüm yurt içi ve yurt dışı seyahat işlemleriniz ve daha fazlası için bize 7/24/”365 Gün” kesintisiz ulaşabilirsiniz. Çağrı merkezi hattımız için tıklayınız.

Evcil Hayvanıma Ait Hangi Belgeler Yanımda Olmalı?

Evcil hayvanınızla yolculuk yapacaksanız, biletinizi satın alacağınız hava yolu şirketine yanınızda evcil hayvan olacağını önceden haber vermeniz şartı bulunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını hava yolu şirketi karşılamıyor ancak uzun süreli rötarlarda hava yolu şirketi hayvanınızın beslenmesinden sorumlu olabiliyor.

Evcil hayvanınızın kafesinin üzerinde mutlaka ad soyadınızın, adresinizin, telefon numaranızın, evcil hayvan sayısının ve evcil hayvanınızın adının yer aldığı bilgilendirme etiketine yer verin. Evcil hayvanınıza ait sağlık belgesi ve aşı kâğıdı gibi evrakları kabul işlemleri sırasında yanınızda bulundurmanızda fayda olacaktır. Seyahatinizde taşınacak olan evcil hayvanınızın, bagaj hakkınıza dâhil olmadığını ve ekstra ücrete tabi olduğunu belirtelim. Bu nedenle evcil hayvanların uçakta seyahat etmesi konusunda ücret bilgisini rezervasyon sırasında hava yolu şirketinizden talep etmeyi unutmayınız.

Evcil Hayvanlarla Yurt Dışı Uçuşları

Evcil hayvanınızın kimlik ve sağlık belgelerinin tam, yurt dışına çıkıyorsanız eğer pasaportunun ve aşı karnesinin eksiksiz bir şekilde yanınızda olması gerekmektedir. Pitbull ve doberman cinsi köpeklerin uçakla seyahat etmesi yasak, hatta dövüş hayvanları ve kangal cinsi köpeklerin uçağa alınması yasaktır. Yolcuların güvenliğini tehlikeye atacak durumlar konusunda tüm hava yolu şirketleri büyük bir hassasiyete sahiptir. Her zaman öncelik yolcu güvenliği ve güvenli bir uçuş ile varılmak istenen noktaya zamanında ulaşılmasıdır.

ALABANDAÖneriyor! “İyi Bir Uçuş için Yapılması Gerekenler”

Evcil hayvanınızın nefes alma problemi var ise ve küçük terrier cinsi ve benzeri köpek ise kesinlikle kabinde seyahat ettirmeniz gerekmektedir. Çünkü bu tür hayvanlar için kargo bölümü uygun değildir. Aksi takdirde evcil hayvanınızda sağlık problemleri meydana gelebilir. İşitme ve görme engelli yolcularımızın sahip olduğu rehber köpekleri kilosu ve boyutu ne olursa olsun ağızlık takılarak sahibiyle birlikte uçakta seyahat edilmesine izin verilmektedir. Ek olarak hamile evcil hayvanların ve 10 haftadan küçük kedi ya da köpek yavrularının uçuşlara kabul edilemeyeceğini hatırlatmak isteriz. Bazı özel durumlar hem hayvan dostlarınızın sağlığını hem de uçuşu riske atabilir. Bu nedenle evcil hayvanlarınızın sağlığı için tüm özel durumları hakkında bilgiyi biletleme esnasında hava yolu şirketine aktarmanız önemle tavsiye edilir.

Kargo Bölümü Evcil Hayvanlar için Güvenli midir?

Evcil hayvanınızın kargo bölümünde uçması sizi korkutmasın, çünkü kargo bölümünün sıcaklığı ve basınç seviyesi uçağın içi ile aynı ve evcil hayvanınızı rahatsız edecek bir ortam değil. Bu konuda yolcularımızın içi kesinlikle rahat olabilir. Bazı hava yolu şirketleri evcil hayvanınızın veteriner eşliğinde uyutulmasını talep edebiliyor, yine bu durumu bilet aldığınız hava yolu şirketiyle görüşmelisiniz. Çünkü her hava yolu şirketi için kurallar birbirinden farklılık gösterebilir.

Hayvan dostları ile seyahat etmek isteyen yolcularımız için kısaca evcil hayvanların uçakta seyahat etmesi için gerekli bilgilere değindik. Siz de evcil hayvanınız ile seyahat etmek istiyor ancak işlemlere nasıl başlayacağınızı bilemiyorsanız, yazımızı inceledikten sonra çağrı merkezimiz üzerinden alanında uzman bilet departmanımıza ulaşabilirsiniz. Talepleriniz doğrultusunda seyahat danışmanlarımız size en hızlı şekilde yardımcı olacaklardır.

Alabanda ile güvenli ve sağlıklı uçuşları hayvan dostlarımız için de dileriz 🙂