Ülkeler arası seyahat ederken karşımıza sıklıkla çıkan aktarmalı uçuş diğer adıyla transit uçuş terimini, direkt uçuşların olmadığı yerlere bir veya daha fazla aktarmalı uçuşu kullanarak ulaşmak şeklinde tanımlayabiliriz. Belirtilen havaalanında uçak değiştirerek ulaşmak istediğiniz yere seyahat etmeniz için size kolaylık sağlayan aktarmalı uçuşlarda dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Aktarmalı uçuş nedir, transit yolcu kimdir sorularına cevap veren yazımızda önemli gördüğümüz noktaları sizlere aktarmak istedik.

Aktarmalı uçuşlar genellikle dış hatlar üzerinden yapılır. Birbirinden çok uzak iki destinasyon arasında seyahat etmek istiyorsanız hava yolu şirketlerinin transit geçiş bölgelerini kullanarak yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle ilk kez aktarmalı uçuş gerçekleştirecek kişilerin bazı noktaları daha fazla önemseyerek biletinizi satın alması gerekir.
ALABANDAÖneriyor! “Kontuar Nedir, Kontuarda Hangi İşlemler Yapılır?”
Transit Vize İsteyen Ülkeler için Aktarmalı Uçuş
İlk olarak kontrol edilmesi gereken husus, asıl gideceğiniz ülkeye varırken transit olarak geçiş yapacağınız ülke veya ülkelerin transit vize isteyip istemediğini kontrol etmenizdir. Transit vize isteniyorsa ve sizin pasaportunuza işlenmiş ilgili ülke ile ilgili transit vize bandrolü yoksa, asıl gideceğiniz ülkeye varamadan pasaport kontrol noktasından geri gönderilebilirsiniz. Transit geçiş için ülkeye giriş izniniz bulunmadığınızdan seyahatiniz başlamadan bitebilir ve bu durum uçak biletinizin yanmasına neden olabilir.
Transit vize ve diğer tüm vize işlemleriniz için bize 7/24/”365 Gün” kesintisiz ulaşabilirsiniz. Profesyonel ekibimizin vize danışmanlık hizmetleri ile yolculuklarınızda hiçbir aksama olmadan seyahatinizi konforla gerçekleştirebilmek için vize sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Farklı Hava Yollarına Ait Aktarmalı Uçak Bileti
Diğer önemli bir husus ise, aktarmalı uçuş esnasında yolcuların mümkünse aynı hava yolu firmasından bilet almış olmasıdır. Bu durum size pek çok kolaylık sağlayacaktır. Hava yolu firmaları arasında bagaj ve birlik anlaşmaları bulunmaktadır. Bu anlaşma sayesinde yolcular aktarma yaparken yeniden bagaj işlemleri ile vakit kaybetmeden hızlıca diğer uçağa geçiş yapabilirler. Eğer hava yolu firmaları arasında bagaj birliği yoksa ilk uçaktan iniş yaptıktan sonra bagajınızı teslim alıp diğer uçağa geçiş yapmanız gerekli olacaktır. Burda da biraz hızlı olmanız uçak saatinizi dikkate alarak hareket etmenizde fayda var. Dış hatlarda iç hatlara seyahat edeceğiniz bir uçuşta dahi eğer bağlantılı bilet aldıysanız bagajınızı ilk uçağa binişte teslim eder, son iniş destinasyonunuzda sorunsuz bir şekilde teslim alırsınız.
Aktarmalı Uçuşlarda Check-in
Transit yani aktarmalı uçuşlarda da check-in yapmanız gereklidir. İlk uçuşunuzu tamamladıktan sonra ikinci uçağa binmeden önce online olarak ya da kontuar alanlarından check-in işlemlerinizi gerçekleştirerek biletinizi alabilirsiniz. Eğer varış noktasına yapacağınız tüm uçuşlar aynı hava yolu firmasıyla olacaksa kalkış noktasındaki kontuardan diğer uçuş kartlarınızı da alabilirsiniz.
ALABANDAÖneriyor! “Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 5 Popüler Ülke!”
Check-in işlemi sonrası, güvenlik ve pasaport kontrollerinden geçerek uçağınıza binebilirsiniz. Aktarma noktasında uçaktan indikten sonra transit yolcu alanından geçerek ikinci uçağınıza binmek için güvenlik kontrollerinden geçebilirsiniz.
Son olarak aktarma yapacağınız bölgenin saat dilimini kontrol ederek yolculuğa çıkmanızı önemle tavsiye ediyoruz. Bu durum özellikle farklı hava yolu firmaları üzerinden alınan, bağlantısı bulunmayan biletler için çok da büyük önem taşır. Aynı hava yolu firmanızı tercih etmeniz halinde bu durum sizin için büyük risk oluşturmayacaktır. Çünkü hava yolu firması sizin adınıza tüm bu düzenlemeleri önceden tamamlamış olarak size seyahat detaylarınız hakkında bilgi aktarmaktadır.
